Aanmelden Rietveldprijs 2022

Welk architectuurproject wint de Rietveldprijs 2022?

Inzendtermijn is inmiddels gesloten. De shortlist volgt eind augustus!

In 2022 wordt voor de 17e keer de Rietveldprijs uitgereikt. De prijs die is vernoemd naar Gerrit Rietveld wordt tweejaarlijks toegekend aan een architectonisch, stedenbouwkundig of landschappelijk project in Utrecht. Daarbij telt de kwaliteit van het ontwerp, maar ook de bijdrage die het project levert aan de stad. Wat wordt de opvolger van het busstation Leidsche Rijn, de laatste prijswinnaar in 2020? Iedereen kan hiervoor suggesties doen.

Projecten aanmelden

Iedereen kan gebouwen en andere projecten in de openbare ruimte aanmelden die meedingen naar de prijs: bewoners, gebruikers, eigenaars, ontwerpers en geïnteresseerden. Voor de Rietveldprijs 2022 komen projecten in aanmerking die in 2020 en 2021 zijn opgeleverd binnen de gemeente Utrecht. Aanmelden kan t/m 31 maart 2022.

Jury- en publieksprijs

De jury voor de komende editie van de Rietveldprijs is inmiddels bekend. Voorzitter wordt architect Francine Houben van Mecanoo. De overige juryleden zijn Janneke Bierman (BiermanHenket), Carin ter Beek (Blauw Architecten), Roy Bijhouwer (Quadrat) en publicist Mark Minkjan. Zij duiken in het voorjaar in de bouwoogst van de afgelopen twee jaar. In augustus maken ze bekend welke projecten door de jury zijn genomineerd. De winnaar wordt in november bekend gemaakt. In september kan er op de genomineerde projecten gestemd worden voor de DUIC Publieksprijs, die tegelijk met de juryprijs zal worden uitgereikt.